BuurtBrood Nieuw-Vennep
Hoe iets dat in je genen zit zich ontwikkeld tot uit de hand lopende hobby
Ontdek BuurtBrood, jouw ambachtelijke bakker in het hart van Nieuw-Vennep. Met liefde en passie bereiden we dagelijks de heerlijkste broden en ontbijtproducten. Lees hier meer over onze unieke aanpak en toewijding aan kwaliteit.
Over Ons
BuurtBrood Nieuw-Vennep is in 2025 opgericht door Robin. En om maar meteen duidelijk te maken, BuurtBrood is een rechtstreeks gevolg van de 'genen' die deze vrouw mij heeft meegegeven.
Mijn 'Oma Tjinnie', onze 'Oma Soep´. Toen wij eerder in 2025 afscheid hebben moeten nemen van deze krachtige powervrouw en keukenprinses was het zaadje dat nu BuurtBrood heet gepland.
Oma was als spil in haar gezin, en later in mijn familie altijd in de keuken te vinden. Bakte iedere week weer de lekkerste krentenbroden en zat rond de feestdagen uren achter het wafelijzer voor de familievariant van haar Kniepers.
Zo rond 2020 heb ik dat van haar overgenomen omdat het fysiek te zwaar werd en ik vanuit mijn hobby toch al zo vaak aan het bakken was. Nu anno 2025 draag ik BuurtBrood op aan al het mooie dat zij mij heeft geleerd en meegegeven en deel ik vanuit diezelfde passie mijn kennis en producten met ieder die dat wil.

BuurtBrood is bijzonder
BuurtBrood onderscheidt zich van andere bakkerijen in Nieuw-Vennep door onze kleinschalige aanpak en focus op topkwaliteit. Vanuit huis werken we met een beperkt assortiment, waardoor we elk product de aandacht kunnen geven die het verdient. Persoonlijke wensen zijn bij ons geen probleem – we denken graag mee om jouw perfecte brood te creëren.

Het ontstaan van onze passie
Vanuit de 'genen' die ik heb meegekregen van mijn oma en met een passie voor alles wat met brood en deeg te maken heeft die ik al heb sinds mijn kindertijd ben ik begonnen met het bakken van een brood, een koekje, een cake. Dat laatste kan ik tot op de dag van vandaag niet zo goed als mijn vrouw en de cakes die u terugvindt in de webshop komen dan ook zeker van haar hand.
Waar het brood menigmaal mislukte, niet te eten was en thuis soms tot wanhoop leidde als er weer eens geen brood uit de winkel lag omdat ik 'wel even een broodje zou bakken' zei mijn vrouw: Het moet nu beter want anders stop je er maar mee en ga ik weer brood halen. Vanaf dat moment ben ik gaan studeren op welke factoren brood brood maken en hoe temperaturen, kneed- en rijstijd en ingrediënten van invloed zijn op een eindproduct.
Via de school van mijn kinderen leerde ik mijn naamgenoot kennen en van hem leerde ik de fijne kneepjes van wat nu onze mooie Granola Deluxe is. Ook dank ik hoe BuurtBrood nu van start kan gaan aan zijn kennis en ervaring op het gebied van webshops, Robin, je weet dat ik je heel dankbaar ben!

De Buurt van BuurtBrood
Sinds onze start in 2025 staat de buurt centraal bij BuurtBrood. We staan open voor samenwerkingen en opdrachten van maatschappelijk betrokken partijen in de buurt. Zo kunnen we geschenken op maat maken in verschillende soorten, prijzen en producten. Neem contact met ons op en laat je verrassen door de mogelijkheden die wij bieden.
"Een goed en eerlijk product maakt een tevreden lach. De ene onderneming doet alles voor een glimlach, wij doen alles voor de ultieme smaak, een gevulde maag en krijgen die glimlach vaak cadeau!"
Team BuurtBrood